onsdag 29 juni 2011

Gone to the beach...

Lexington

Idag stämmer verkligen denna tavla, för det är precis vad vi nyss kommit hem från. En underbar dag med sol, krabbfiske och goda vänner, så mycket mer sommar kan det knappast bli.

Ett par flip-flops, en handduk, bikini och ett par solisar och lite vatten sen är dagen fixad ;)




Sommarfina saker från Lexington  som finns att köpa i den underbar butiken Hvita Villan. Kika in och njut ;)


Ha en fin sommarkväll!
kramar

söndag 26 juni 2011

Att göra det mysigt och stämningsfullt...


Visst är det härligt med alla sena sommarkvällar, kvällar man kan sitta ute och njuta av sommarluften och alla härliga dofter. Av trevlig sällskap eller bara av det tysta lugna, en god bok, en tidning eller ett gott glas vin i handen. Något som gör stor skillnad när man sitter där ute är de levande ljusen. Att göra det mysigt och stämningsfullt...


Stormlyktor ger ett mysigt och hemtrevligt sken och funkar bra även om det skulle blåsa lite.

Hos Granit hittar man många och till bra priser och i olika färger.


Även andra har mysiga lyktor och hos Indiska hittar man oftast lite färgglada lyktor som kan sprida ett underbart ljus.



Vill man bara ha vanliga glaslyktor finns även det fina på Granit och som man även kan hänga upp om man vill. Kan även vara fint att variera och ha blommor i en del, blir en stämningsfull och vacker kombination på bordet.


Eller bara hänga upp i träden...




Idag lyser solen med sin frånvaro och det är lite småsvalt i luften. Så det blir en mysig kofta på och sen ska jag ut och njuta av en kopp kaffe och en tidning i min sköna solstol.

I morgon bär det av mot sommarhemmet och de saltstänkta klipporna :)

Ha en mysig dag!
Kramar

fredag 24 juni 2011

Njut av det lilla eller det stora...


Ha en helt underbart fin midsommar, ni söta!! Njut av det lilla eller det stora och av att sommaren är här med sin värme och sina fina dagar!


Midsommarkramar till er alla!!

torsdag 23 juni 2011

Blåklint, prästkragar och röda rosor...


Blåklint, prästkragar och röda rosor...så mycket mer midsommar kan det knappast bli. I dag kom min söta granne in till mig med en stor bukett blåklint. Han brukar hjälpa till vid blåklintsfälten vid midsommar och  varje år får vi grannar fina blåklint till midsommar. Jag blir lika glad varje gång.

Lite senare trillade även den underbara tidningen Lantliv ner i brevlådan och tillsammans med en kartong solmogna jordgubbar fick jag en mysig och skön lässtund.


Redaktionen hade verkligen anammat och tagit upp de somriga färgerna, rött, vitt och blått på tidningens omslag.  När det plötsligt dök upp en reklamsida för Artwood  föll jag direkt för den marina känslan och deras vackra möbler i den klassiska tappningen.



Kan i och för sig bero på att jag snart ska åka upp till sommarhuset i skärgården och för att jag allt som oftast firat midsommar just där ;) Men i år blir det pittoreska och charmiga Barsebäckshamn med många goda vänner och glada barn.

Efter en stunds vila med tidning och goda bär blev det en tur till Ica. På vägen hem passade jag på att kika in i den mysiga butiken Unica och köpa ett nytt härligt doftljus. 


Durance har de mest väldoftande ljusen och då jag inte hittade min favoritdoft provade jag en ny; Citron Confil och jag blev inte besviken. Nu sprider sig en ljuvlig doft av citronpaj i huset och sommarkänslan förstärks.


Nu ska jag njuta vidare med en härlig tidning, ett gott glas kallt rosévin och stillheten.

Vi ses en sväng i morrn ;)
kramar

tisdag 21 juni 2011

En klassiker som aldrig verkar gå ur tiden...

Sika-design
Solen lyser på trädäcket och vinden svajar lätt i träden. En riktigt skön sommarmorgon. Just nu är jag på jakt efter några fina och sköna trädgårdsmöbler att ha nere i trädgården där vi ska lägga singel och göra en mysig plats. Det finns många härliga möbler på marknaden nu och bland annat dessa underbara rottingmöbler från Sika -Design. En klassiker som de gjort om i konstrotting så de ska tåla väder och vind.











 

Underbara möbler som går stick i stäv med Green Gates härliga kuddar och produkter.



Sen har vi även de klassiska Grythyttanmöblerna i vitt som aldrig verkar gå ur tiden. Kommer ihåg att min mormor och morfar hade en grupp men den försvann med tid och minnen.

Grythyttan

Dessa har jag hittat en liten kopia av på Rusta och till ett mycket mer passande pris. 


Rusta

Hemtex har dessutom underbara dynor i denim som hade passat perfekt till de vita fina stolarna. 



Finns ju många olika ställen man kan hitta dynor på och i olika färger och priser beroende på vad man söker. Men Hemtex har dessutom många fler och till bra pris.


Nu ska vi njuta vidare av sommaren och kanske blir det även en tur till jordgubbsfälten idag ;)

Ha en fin sommardag!
Kramar

måndag 20 juni 2011

Sommarlov och inspirationen sprudlar...


Efter en underbar semester med total avkoppling har jag även hunnit med att avsluta läsåret och idag började ett efterlängtat sommarlov. Ett sommarlov att fylla med mysiga stunder, sol, bad och naturligtvis mycket mer tid att blogga ;)


När man är iväg på semester inser man när man kommer hem hur underbart vackert Sverige är, speciellt när solen skiner, det råder en svag bris och blommorna i trädgården står i full blom. Det finns verkligen något tänkvärt med orden "borta bra men hemma bäst"och tur är väl det.
Just nu står våra rosor i full blom och trädäcket är klart och färdigt att inreda :)



Förra sommaren såg jag ett program med Victoria som har den ljuvliga butiken Zetas Trädgård och hon planterade  en blomsterlåda full av vita rosenskära. verkligen en underbar och vacker blomma. I år blir det tre fina i rad intill det nya trädäcket.







Pioner kan man få för många av dem ?! Så vackra, stora och tar man in dem sprider de en underbar doft i huset.

Trädäcket är klart och nu ska vi snart skruva i hop våra amerikanska däckstolar så vi kan njuta av dem när vi dricker morgonkaffet. Där är nämligen morgonsol och även om det blåser ute blir det lä där och med husets vinkel blev det nästan som en innergård. 






Staketet bakom målades om från rött till svart och trädäcket avslutades men en spång ut som gav lite liv.










Ett trädäck ger verkligen en varm och skön känsla och det är skönt att bara sitta där och njuta. Barnen älskar också det och sitter gärna och leker och myser på det. 




Nu ser jag fram emot en mysig sommar och med alla måsten bakom mig ser jag fram emot allt härligt bloggande igen :)


Ha en fin kväll alla ni!
Kramar