tisdag 12 juli 2011

En sommarutflykt...

En sommarutflykt, att ta dagen som den kommer, att njuta av de där sommarbutikerna och de små mysiga ställena som man läser om och vill besöka. Precis en sådan utflykt gjorde vi. Vi stannade där vi ville och hade en underbar dag fylld av spontanitet och mysiga besök.
Bilen rullade genom landskapet på slingriga vägar och vi passerade bland annat förbi Orust Blommor som har ett unikt utbud av pelargoner och mamma hojtade till i framsätet. Så vi vände såklart om och tog ett besök och vilket ställe!


Väl innanför dörrarna möttes man av en sagolik trädgård fylld med alla möjliga blommor i långa gångar och rader. Barnen njöt även de till fullo och sprang rundor och lekte i gångarna och man såg hur de njöt.


I slutet av trädgården låg där ett stort växthus enbart med perenner. En verklig lisa för själen var detta. I ena hörnet fanns enbart gammaldags rosor och hur underbart söt är inte denna vackra. Den hade dessutom en sagolik doft.
Efter en stund traskade vi vidare in i ena hörnet av trädgården och där inne gömde sig ett nytt litet växthus fyllt med enbart pelargoner. Vilken lycka!

 


Bland alla söta pelargoner i alla tänkbara färger och utseenden satt där även små söta skyltar med fakta och roliga tips.Ena delen av växthuset var enbart ett museum med pelargoner som man kunde titta på, jämföra eller leta efter en speciell sort. Dessa var inte till salu. Där satt skyltar för vilken grupp de tillhörde och i mitten var små cafébord så man kunde sitta och njuta en stund.


Någon som har skrivit fina och söta böcker om pelargoner är Susanna Rosén som även har en ljuvligt söt trädgård själv.Sköna hem gjorde ett gulligt och fint reportage från hennes trädgård för några år sedan.


Hon har även skrivit böcker om just pelargoner och denna är en av dem.


Nu ska jag gå ut och njuta av kvällssolen som glittrar och speglar sig i havet.

Njut av en härlig sommarkväll!
Kramar

7 kommentarer:

Våga njut av livet för att du kan och vill sa...

Fantastiska bilder Anna.... underbart att titta på.... Din blogg piggar upp kram Catharina

Anna Ekberg sa...

åååå tack söta du :) Vilka fina ord, vad glad jag blir!!

kramisar

Anonym sa...

Oj vilken härlig utflykt ni måste ha haft :) Kan förstå barnens lycka över gångarna att springa i :)


Ha en fin kväll i skärgården!
Kram
Ida

Ewa`s Galleri sa...

Vilken härlig dag ni verkar ha haft
Underbara bilder
Ha en riktigt bra dag

Hem och Harmoni Marie sa...

Så mysigt!
Jag har fått tips på en annan blogg för inte så länge sen, så jag måste ta mig dit under semestern.

Tack för fina bilder! :)

Kram Marie

Hanna sa...

Hej!
Jag såg på Linnéa i USA's blogg att du kanske var intresserad av att läsa min roman "Som någon annan bäddar". Om din bokhandel inte har tagit in den så kan det hända att biblioteket har den. (Det är många bibliotek som har den, men om just ditt bibliotek inte har den, så kan de alltid ta in den.)

Anna Ekberg sa...

Jaa ska spana efter den idag, annars ska jag absolut kolla in biblioteket. Den verkar verkligen superbra!! :)

Ska skriva om den så fort jag läst ;)

Kram och tack !