torsdag 4 augusti 2011

Augustifest med årets skörder...

Ljumma augustikvällar som bjuder på värmande solstrålar. Frukten hänger i fruktträden och man kan kura upp i en skön filt efter en hel dag ute och njuta av lite tända lyktor och när mörkret smyger på. Det är något visst med augustikvällar, luften känns plötsligt mycket friskare och klarare. 

Mateus bilder bjuder på en härlig augustistämning och de bjuder även på ett vackert och unikt porslin...Vackra skålar i alla möjliga vackra färger. Dessa underbara i toner av lavendel och grå/brunt. Underbart vackra! 

De stora ostronformade skålarna som passar såväl till frukt som kvällens ostar som dagens skörd. Just nu står ett sådant stort fat högt på min önskelista och det hade gjort sig fint på matbordet till frukten på vardagar och till fester och helger.

Mateus vackra porslin är handgjort i Portugal av duktiga konstnärer och varje konstnär har sin egen lilla touch och prägel på sina fat och verk. De är även tidlösa och går att kombinera år efter år och med olika färger och former.Färgerna och formerna är anpassade efter den svenska designen och det former och färger ändras ständigt.Deras vackra porslin finns på många ställen och i här ner i kan man bland annat hitta dem på Holken och Strega i Malmö.

En skön trädgårdsfika innan plikten kallar igen ....Det svåra är inte att hitta plats till dessa vackra konstverk utan att bestämma sig för vilken färg...


Ha en fin augustikväll!
Kramar

1 kommentar:

Anonym sa...

ÅÅ så fint! Har varit iväg några dagar och inte haft datorn med mig :P Ja Mateus saker är sååå fina, skulle vilja ha många olika fat och skålar :)

ha det fint!
kram
Ida