torsdag 23 december 2010

Juldukning...

Vackert mönster på mitt fönster
Nu sitter jag här tidigt på morgonkvisten och njuter av tända ljus och en god kopp kaffe. Snön virvlar utanför och då och då lyses vägen upp när plogbilen plöjer förbi. I år får vi verkligen en vit jul och vilken lycka för både stora och små. Här nere i södra delarna är vi vana vid regn och grått väder, men detta förhöjer julen något enormt. I morgon är det julafton och jag sitter här och klurar på min dukning. Vi kommer att vara 13 st och jag har fått låna ett extra bord så att vi ska få plats i vårt kök. Vårt kök är verkligen en av mina favortiplatser, det är som hjärtat i huset. 
Åter till dukningen så tyckte jag verkligen om Ernst dukning som han visade i sitt julprogram i tisdags.

En enkel dukning men vacker. Gillar verkligen idén med kökshanddukar som tablett/duk under tallrikarna och att han tagit in naturen med kottar och granris.
Dessa bilder ska få inspirera mig och sen får vi se hur den blir. Lite granris och enkla blommor får jag i alla fall införskaffa under dagen.


Måste bara berätta när det gäller stjärnan i fönstret att min son kom hem med en som han gjort på sitt fritids, så nu står den i vårt ena fönster, verkligen superfin! (dock inte så stor ;) Även dessa fina lyktor tänkte jag göra under dagen så att de kan få lysa upp vår lilla gång in till dörren i morgon när det börjar skymma.Glöm nu inte att njuta av dagen , trots alla förberedelser!
Julkramar till er alla!

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ja i kök trivs jag också bäst det är där man hamnar till slut.
Hoppas ni får en skön jul så hörs och ses vi efter...
Julkram
Annika

Catharina sa...

Jag skulle kunna tänka mig en Ernst här hemma... hihi... Ludde är ju en lillErnst ser jag...
Många varma julkramar

J sa...

Så fint hjärtat! Saknar dig så! Kram

Anna Ekberg sa...

:) Ja jag får nog köpa ett par raggsockor till Ludde ;) hihih Dukningen är verkligen fin och inspirerande. Ljuslyktorna borde ju inte vara så svåra att fixa i detta vinterlandet :)

Saknar dig också mitt hjärta och lääängtar tills vi ses <3


Många julkramar till er alla <3

Hem och Harmoni Marie sa...

Önskar dig en riktigt god jul!
Kram från Marie