fredag 25 mars 2011

Mitt bland alla gångar var där ett stort hav...

Glad...kan man bli något annat av dessa små sötisar? Jag fullkomligt älskar förgätmigej. Min mormor och morfar hade en stor vacker trädgård med gångar och massor av olika blommor, frukter och bär. Mitt bland alla gångarna var där ett stort hav av förgätmigej där jag ofta satt och lekte. Visst är de söta? 


De blå små blommorna som bryter mot det vita ger en förnimmelse hav himlen, av frihet och härliga svala känslor. 

Fru Petunia som skiftar i de blå svala lavendelfärgerna passade fint in bredvid.

Även lite lila/blå krokusar fick en plats vid soffbordet så  man kan njuta av dem även inne på kvällen när man har det lugnt och skönt.


I morgon är det lördag och jag hoppas på fint och sprudlande vårväder så att man kan njuta och vara ute. Sen får det nog bli en vända in om Blomsterkompaniet och se på vårens fina saker som kommit in ;)Ha en skön och härlig fredag!
Många kramar

Söta förgätmigej...
Enligt en gammal persisk legend förälskade sig en ängel i en dödlig och blev av den anledningen förvisad ur paradiset. Som straff måste han så förgätmigej i jordens fyra hörn. När han hade fullgjort sin uppgift återvände han med sin älskade, som nu också hade blivit odödlig, och togs åter till nåder i paradiset.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint, ja visst är de underbart söta. :) och de har så fint namn...:)

Ser hur mysigt ut som helst!!
Njut vid soffbordet ;)

Kramar
Ida

Marina sa...

Jättefina blommor! Jag stod och tittade på förgätmigej idag men det blev inga med hem. Hur tåliga är de egentligen? Jag var ute efter växter att ha i Lugnet och uterummet och där kan det bli minusgrader ännu.

Kram!

Vit dröm sa...

Så underbara blommor!
Ha en toppen lördag!
Kram Anna