måndag 14 februari 2011

Ljusa toner och mer energi...

Ljusa färger och toner kan man inte få för lite av när det är mörka årstider. Inte så konstigt egentligen att vi i norden har mycket ljust och vitt, det ger en ljusare känsla och när solen väl skiner får man nästan en ljusterapi i svala vita rum. Alla nyanser av vitt, beiget och ljusa pasteller får en sval känsla och ger en uppiggande känsla, en känsla av frihet och rymd..

Sköna Hem
Vita ljusa toner, fönster som lyser in ger rymd och rum och ytorna känns mycket större. Här hemma har vi satsat på vitt; vita golv, väggar och tak och många "basmöbler". Jag vet att många tyckte det lät alldeles för vitt när vi stod och målade och sedan bar in våra möbler i huset. Men med möbler i vita nyanser och färger som man tycker om och som skapar harmoni och vackra kontraster ihop har alla tagit tillbaka vad de sagt. Det känns lugnt, harmoniskt och när solen skiner kan man nästan uppleva vissa rum som rena ljusterapi rummen.

foto Anna Kern
Många är rädda för att det blir för vitt, men man ska också tänka på att vissa detaljer, som en lampa i bilden ovan, lyfts fram mer i kontrasten mot det vita. Alla färger passar utmärkt mot vitt och med en vit bas kan man fylla hemmet med vilka varma underbara färger man vill i både möbler, tyger och konst.

Watt & Veke
Skärgårdsdrömmar med havet utanför, de stora vackra glaspartierna och de blåa och röda som lyfts fram och kommer till sin rätt. De mörka detaljerna och de marina inslagen som skapar en härlig kontrast mot havet.


En vacker punschveranda i vitaste vitt där den vackra trädgårdens grönska nästan kommer in i rummet som en dekorativ tavla, och det gröna och skira lyfts. En ljusgrön flaska i fönstret i all sin enkelhet blir en dekorativ och vacker prydnad när den lyser upp det vita och tas upp av trädgårdens grönska.


Vi har även satsat på vitt i barnens rum och sedan plockat upp visa nyanser som det blå i Luddes rum. Då krävs det inte så mycket för att det ska framträda och färgerna inger lugn och harmoni.


Så njut av det vita, av era färger ni trivs bäst med och få in mer ljus som man behöver i dessa mörka årstider då känner man sig piggare och får mer energi till annat.

Ha en underbar alla hjärtans dag !!
Kramar

Inga kommentarer: