tisdag 11 januari 2011

Som små konstverk...

Foto Anna Kern
Tänk att dessa små sköra lökar kan göra en så glad och få en att känna hur lätt allt kan vara. Hur skönt det är när det börjar bli varmt och hur det värmer i kroppen av minsta solstråle. Det ljusa, fräscha,gröna och blå/vita färgerna.

Tycker verkligen om glasvaser och det får gärna stå någon text på. Men även de gamla slitna terrakotta krukorna och att kombinera dessa två för att skapa kontrast och dynamik bland de skira blommorna.

Foto Anna Kern
I veckan ska jag försöka kila förbi blomsterbutiken och se om de fått in de fina körsbärskvistarna. En hög glasvas, det klara vattnet och de fina kvistarna. Ett konstverk i sig.

Tänk vad fina trädgårdsverktyg gör mycket. Saxen ovan är så enkel med ändå så fin. Vet att det finns i lite butiker varstans och i lite olika storlekar. 
Just nu är mitt planteringsbord täckt av en stor snöhög men när det blir vår och man kan fixa och dona ska jag försöka fixa till det så där blir riktigt mysigt och så att man längtar efter att gå ut och inspireras vid det.
Ib Laursen
Denna fina förvaring till krukor och dylikt från Ib Laursen hade jag gärna haft så att man enkelt kunde plocka sakerna och hålla reda på allt.

Lite nya fina krukor får det nog bli till våren. Gillar zinkspänner och såg även att det fanns en liten fin etikett i en butik här i byn som man kunde gnugga fast på olika saker. Tror jag ska köpa en och prova om man kan gnugga fast den på en zinkspann. Det var ett fint litet citat på franska.


Om det inte funkar finns ju dessa fina från Ib Laursen i deras vårkollektion. 
Eller dessa som finns att köpa från Bloominghome. Hur underbart och somrigt är det inte med ett stort fång av hundkex?! Men tills dess får vi allt vänta ett tag, först vill vi hinna njuta av våren och dess härligheter.


Ha en underbar, fin och ljus dag!
Kramar till er alla

Ps. Nu när det snart blir vår får ni inte missa ett besök på Vindåkra Gård och njuta av deras miljö och butiker ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka härliga vårbilder! Måste ta mig en tur till Vinåkra under vår/sommar, det ser fint ut :)

kram
Ida