söndag 2 januari 2011

Murgrönan som kikar fram...

Tulpaner, pärlhyacinter ja alla underbar blommor är varmt välkomna. Nu har det även fått komma in en vit bukett tulpaner i huset och de fick stå på hyllan i vardagsrummet så vi kan se den och njuta. Så fint när man tänder ljusen runt om på kvällen. Men jag kunde inte ta ner JUL bokstäverna i går, de får stå kvar några dagar till, de passar så bra in där på hyllan.


Ljuslyktorna kommer från Green Gate och jag gillar verkligen fattigmanssilvret som bryter mot de putsade, något robusta väggarna. Vet att de finns att få tag på hos den danska webbutiken Nordhjem. Vår ventil är ny fast i gammal stil och den har vi köpt på den härliga affär  Byggfabriken i Malmö som säljer produkter för byggnadsvård. Tycker det är fint när det finns butiker som säljer och behåller det genuina och gamla.


Sen igår när jag passade på att ta en tur i trädgården och skotta undan lite snö så man kunde komma fram såg jag till min glädje att snön fallit av murgrönan och där kikade den fram under snötäcket så grön och fin. Var bara tvungen att springa in och hämta saxen och klippa några små kvistar.

Tyckte det var lite synd att slänga de gamla adventsljusen som inte brunnit ner så jag fixade om lite och så fick murgrönan pryda tillsammans med lite vita fina stenar vi plockade i somras.


Nu ska jag njuta vidare av alla söta vårtecken och i morgon får nog även bokstäverna JUL, som även är en ljusstake, hoppa ner i kökssoffan med det andra pyntet ;)

Ha en underbar söndag!
Många kramar


5 kommentarer:

Catharina sa...

Fint som vanligt.... : )
Vi har två sådana gamla ventiler som är orginal....Tack för tipset om Byggfabriken... vi behöver nya lister med en speciell gammal stil och jag så en massa tips om hålla gammal stil... Jag älskar gammal stil som går att kombinera med nytt....

Ha en skön fortsatt söndag , soliga kramar

Anna Ekberg sa...

Tack vännen!! :)
Ja den affären är riktigt bra och de har mycket.Det kan säkert en de om underhåll också, våra ventiler måste fixas till nu, verkar inte hur lätt men men, vad gör man inte ;) hihih
Även Qvesarum i Löberöd har mycket till gamla hus och som håller stilen :) http://www.qvesarum.se/1/1.0.1.0/2/1/

Ha en underbar dag!!!
Många kramisar

Annika Christensen sa...

God fortsättning till dig och dina.
Tack för din hälsning.
Ja nu börjar längtan efter våren.
Har också pärlhyacinter som vårtecken men annats är det nog lite dåligt. Förutom viden ute föstås.
Ha det gott
annika

Maria sa...

En bok från Lexington?? Hm, vill ha, vill ha :D

Godmorgon förresten! Den här veckan är jag ledig :D Härligt!

Har du för planer för veckan?

Stor kram Maria

Anna Ekberg sa...

Hej :)

Jag skrev precis till dig på din blogg men så hittade jag boken här ;)
http://www.lexingtonshop.com/sv/artiklar/books-2/index.html


Många kramisar :)